Rólunk

Cégünk 1991. februárjában alakult és azóta elért eredményei alapján a hazánkban képviselt nagy nevű világcégek méltó konkurensének bizonyult. Magyarországi viszonylatban jelentős pozíciója a vállalkozás üzletpolitikájának, a mérnökök szakmai felkészültségének és a termékek minőségének köszönhető.
Az Elcon Electronic Kft cég fõ profilja épületfelügyeleti rendszerek, hő és füstelvezető rendszerek vezérlése, épületautomatika rendszerek tervezése, üzembe helyezése, karbantartása, de emellett automatika elemek forgalmazásával és energiamenedzsmenttel is foglalkozik. Külföldi gyártók képviseleteként kínálja a klímatechnikai automatizálás szinte teljesen átfogó termékválasztékát, a szabályozó szelepektől a termo-, hygro-, presszosztátokon, érzékelőkön keresztül a szabályozó készülékekig. A projektek megvalósulása során felmerült az igény a villamos kivitelezésre és ezáltal a világítástechnika integrálására is a cég a tevékenységi körébe.
Az Elcon a világítástechnikai tevékenységet önálló független üzletágba szervezte, új bemutatóteremmel és irodával, új és régi kollégák összefogásával. Szolgáltatásaink: Termékforgalmazás, világítástervezés, kiválasztás, szaktanácsadás, bármilyen világítástechnikai szakterületen.

Küldetésünk

Felsőkategóriás egyedi, exkluzív brit, olasz, német, spanyol és francia lámpatestek, fényforrások forgalmazása, bevezetése a magyar piacra. Természetesen nem hagyjuk figyelmen kívül az igényes magyar gyártókat sem.
A gyártók által kínált termékpalettákban igényes vásárlóink egyaránt megtalálják az ízléses modern, kifinomult minimál, romantikus, vintage, játékos retró, elegáns antik stílusokat vagy akár az energiahatékony megoldásokat is.
Az általunk forgalmazott lámpákkal olyan belső vagy akár külső tereket alakíthatunk ki, amelyekkel különböző hangulatokat, úgy, mint az otthon melegét, a stílusos üzleti megjelenést vagy akár a kellemes szórakoztató és vidám életérzést is egyaránt elérhetünk.

Szolgáltatásaink

Biatorbágyi telephely:

 • árajánlatadás, ingyenes helyszíni felmérés
 • tervezés, méretezés
 • lámpatestek, világítási rendszerek forgalmazása
 • technikai és építészeti modern világítások: ipari épületek, irodák, galériák, kiállítótermek, vendéglátó és szórakoztatóipari egységek; oktatási és sport létesítmények
 • tartalék és biztonsági világítási rendszerek
 • speciális világítástechnikai és design (lakberendezési) termékek forgalmazása
ELCON termékek és rendszerek forgalmazása
 • – épületautomatika
 • – épületfelügyelet
 • – energiamenedzsment
 • – grafikus megjelenítés
 • – SMART HOME „intelligens lakberendezési elektronika” értékesítése, kivitelezése

Termékekről pár szóban

Kizárólagos képviseletű Original BTC

 
Az, kézműves lámpák világszínvonalú minőségével, kifinomult stílusával bárkit rabul ejtenek. Angliában piacvezető Original BTC márkanevet viselő termékek forgalmazása. 2015-ben elnyerte a Királynő "Queens Award for Enterprise" kitüntetését. 
A magas minőségű alkotóelemek, úgy, mint a bone china porcelán, antik üveg, kézzel megmunkált fémszerkezetek és az egyedi tervezésű részletek bármilyen környezet méltó ékkövei lehetnek.
Peter Bowles 1990-ben alapította meg az Original BTC Oxfordi székhelyű világítástechnikai céget, majd később megvásárolt két további céget a  LED világítástechnikai gyártó Beadlight és a tengeri hajózás beszállítójaként ismert Davey Lighting gyárakart. Az export a termelés 50% -át teszi ki, különös hangsúlyt fektetve a szállodai, az éttermi és a repüléstechnikai iparra. Peter tervezi a cég termékeit Charlie fia, pedig 2012-től igazgatója a cégcsoportnak.
Az Original BTC, a Davey Lighting & Beadlight termékei világszínvonalú és egyedi választékot kínálnak.
A minőség, a részletesség és az érdekes anyagok keveréke minden stílushoz illeszkedik, de főként a klasszikus brit eleganciát tükrözi. Termékeiket a legkiválóbb minőségű nyersanyagok felhasználásával készítik, maximálisan figyelve a minőségre és a desigra.
Évszázados technikáktól a legmodernebb technológiákig minden lámpát kézzel készítenek és gyártanak az Egyesült Királyságban. Több gyár is található szerte Angliában, úgy mint a fémmegmunkáló, az üveg és porcelán gyárak, ezek a termékek a legkiválóbb minőségi anyagokból készülnek: akár a sokoldalú „csont” porcelánból, a legfinomabb alumíniumból, rézből, sárgarézből és vasból, kelnek életre. A fonott textilkábelek, a szatén krómozott baldachinok és a kontrasztos színárnyalatok részleteivel az Original BTC, a Davey Lighting és a Beadlight termékei egyedülállóan megkülönböztetik és népszerűvé teszik Európában és azon túl.

RZB. - Rudolf Zimmermann of Bamberg

Az RZB német építészeti Világítástechnikai termékeket gyártó céget több mint 7 évtizede alapították és azóta az egyik legbefolyásosabb világítástechnikai vállalkozássá nőtte ki magát a nemzetközi piacon. A több mint 500 alkalmazottal büszkélkedhető cég fő célkitűzése az, hogy fejlesztéseivel a világítótestek a legmagasabb minőséget képviseljék a piacon.
Számukra a minőség azt jelenti, hogy kompromisszumok nélkül csak precíz és felelősségteljes munkával megoldás-orientált megközelítéssel lehet a tervezést és a gyártást megvalósítani. Minden egyes eljárási lépés aprólékosan ellenőrzött minőségű, folyamatosan optimalizált, és ahol szükséges azonnali beavatkozással korrigált.
Alapelvük: A kevesebb több® - A lényeg a fény és az esztétika
Termékei, több mint 50 nemzetközi design díjat nyert, köztük a red dot design díjat, if design díjat, a German Design díjat, a German Design elismerést és a Good Design díjat.
Rendkívüli energiatakarékos LED technológiát alkalmazva a formát és a funkciót sikeresen kombinálják termékeikben. A kézzel készített remekművekben kombinálják a legújabb LED technológiát akár egy csodálatos minimalista kristály vagy akár a muránói üveg és aluminium felhasználásával, egyedi formavilággal rendelkező lámpatestekben. A belső felületeken dombornyomott kialakítással kombinálva varázslatosan egyedi részletgazdag látvány, rabul ejti vásárlóikat.
Úttörői a kivételes tükröződésmentes tulajdonságok kifejlesztésében ahogy a LED technológia fejlesztésében, kivitelezében is. Termékeik tükrözik a szakértelem és a művészi design egységét.

Helestra

A Helestra német cég hatalmas termékválasztékával áll rendelkezésére az Európai piac részére.
Lámpái főként a modern stílust képviselik.

SORAA:

A Nobel-díjas Dr. Shuji Nakamura és mérnökökből álló csapata innovatív fejlesztéseinek köszönhetően LED fényforrásai nagyobb térfogatú elektromos áramot kezel, és kristályai akár ezerszer pontosabbak, mint bármely más LED, és lehetővé teszik a teljes látható spektrumfényt,
továbbá jelentős fejlesztéseik közé tartozik az egypontos LED, mely teljes spektrumú megvilágítással, Flicker Free ™ digitális meghajtóval, egyedi hőelvezető hűtőbordával és pontforrás optikával rendelkeznek, így magabiztosan állíthatjuk, hogy az amerikai Soraa cég speciális igényekre szabott lámpái bármilyen különleges világítási feladatban helytállnak.
Alkalmazási területeik lehetnek a Művészeti galériák, az élelmiszeripar vagy akár a kereskedelem bármely területe is.

Ferroluce:

Modern, fiatalos, és dinamikus céget 1982-ben alapították. A helyi tradicionális hagyományokat és kultúrát vegyítik a nemzetközi valósággal. Lámpáik képviselik az értékek és tradíciók szeretetét, valamint újrateremtik az egyedi atmoszféráját az eleganciának és a stílusnak. Kézműves termékeik kivétel nélkül Olaszországban készülnek, melyeknél kínosan ügyelnek mind az esztétikára mind a minőségre. Minden dekorációt kézzel festenek, mellyel a hagyományos olasz tradíciók elött tisztelegnek. Szakembereink nagy szeretettel és figyelemmel alkotják meg a formák és színek harmóniájaként, olyan egyedülálló modelleket. Ezek összességének köszönhetően a Ferroluce napjainkban a világ egyik vezető vállalata a klasszikus lámpák gyártásában, garantálja a tradícionális kézzel készült minőségi termékeket, amelyek eltérnek az ipari termelés monotómiájától. Minden kézzel készített dekoráció egyedi és testre szabott.
 

Toscot:

Colin Dinley. által 2001-ben alapított TOSCOT lámpatesteket gyártó cégét.
Egyedi innovatív és a hagyományos termelési módszerekkel létrehozott lámpatestek gyártásával és forgalmazásával kezdtek foglalkozni.
A cég azóta is folyamatosan növekszik, több mint 30 országban vannak jelen szerte a világon.
A Toscot cég hozzáadott értéke a tiszteletben tartása a hagyományos módszereknek, a tradícionális manufaktúra jellegű gyártás, figyelem a részletekre és a minőségbiztosítása a teljes termelési folyamat során, amely lehetővé teszi számukra, hogy az egyedi termékeket alkossanak a mai igényeknek megfelelően. Made in Toscana.

Brumberg

Az alapító Hermann Josef Brumberg 1873-ban született. Azóta a családi vállalkozást immáron az ötödik generáció vezeti.

A Neheim-hez, közel lévő Sundern-ben, mécsesek gyártásával bővítették a vállalkozásukat. 1875-től már teljes termékválasztékot kínáltak a vásárlóiknak.140 éve Brumberg Leuchten néven közismert cég a világítástechnikai piacon jelen van, mint az egyik legkiválóbb minőségű lámpatest gyártója. A cég professzionális világítási megoldásokat nyújt szinte minden alkalmazáshoz.A sikerüket a magas színvonalú kompromisszumot nem ismerő minőségnek, egyediségnek köszönhetik.„ Maximálisan az ügyfelek igényeihez való alkalmazkodás, a folyamatos fejlesztés minden szempontból a fő feladatunk. A termékek gyártásánál a szabály mindig a pontosság, a tökéletesség, és a legjobb minőségű anyagok kombinációja. „